Dit is het dieet waar surfmeisjes bij zweren

Niet alleen hun work-out maar óók hun voedingspatroon draagt bij aan hun bikinibody.

Lees ook

Mannen op een surfplank: op vakantie kun je er je ogen niet van afhouden. Met hun gebruinde, gespierde lichaam en warrige haar: need we say more?

Surfmeisjes zijn daarnaast minstens zo jaloersmakend, want ook zijn zien er altijd op en top uit. Ze hebben de beste bikinibody’s die ze verkrijgen door hun stevige work-out (nee, je moet surfen zeker niet onderschatten) maar ook door hun voedingspatroon. Wil jij net zo eten als een surfmeisje? Noteer dan deze tips.

Ontbijt

Als er één maaltijd is die surfers nooit overslaan, is het wel het ontbijt. Tijdens deze eerste maaltijd doen ze energie op die ze tot de middag hard nodig hebben. Ontbijten doen surfmeisjes door een combinatie van trage suikers uit granen en fruit (havermout, quinoa, dadels) en proteïnen (Griekse yoghurt) binnen te krijgen. Start de dag dus met een fijne havermoutpap en breng ‘m op smaak met dadels en bijvoorbeeld een snufje kaneel.

Lunch

Boterhammen ga je niet vinden in de lunchboxen van surfmeisjes, gezien deze voor een opgeblazen gevoel kunnen zorgen. In plaats daarvan nemen ze veel groentes in verschillende kleuren (denk sla met rode paprika, wortel, avocado en radijsjes). Mét proteïnen om een snel hongergevoel te vermijden; voeg bijvoorbeeld een gekookt ei of wat kip toe aan je salade.

Tussendoor

Als je de hele dag aan het sporten bent, is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Drink daarom veel water of neem kokoswater: dit zou beter zijn dan welk sportdrankje dan ook. Zin om iets te snacken? Ga dan voor groente en fruit die veel vocht bevatten.

Diner

Na een flinke work-out als sporten is het logisch dat je stevige trek hebt, maar surfmeisjes kiezen er daarentegen niet voor om enorm veel te eten. Ze gaan vroeg naar bed om de volgende ochtend vroeg weer hun planken op te kunnen gaan, dus houden ze het bij een lichte maaltijd. Een stukje gegrilde vis met een zoete aardappel uit de oven, bijvoorbeeld.

Tips om gezond te eten als je krap bij kas zit >

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook