Deze populaire cocktails bevatten de minste calorieën

Bestellen, maar!

Lees ook

Wie van cocktails houdt, weet waarschijnlijk ook wel dat cocktails niet de beste keuzes zijn als het aankomt op je slanke lijn. Vaak zitten de mix-drankjes bomvol suiker, en kun je er maar beter niet te veel van drinken als je een beetje op je calorie-inname wil letten.

Met een zonvakantie voor de boeg zijn cocktails bijna niet te vermijden. Het is heerlijk weer, je geniet op het terras of strandstoel én bent toe aan een ijskoud drankje. Omdat je toch de hele dag niets beters te doen hebt dan chillen, kun je best voor een cocktailtje gaan. Welke cocktails de minste calorieën bevatten en daarmee de beste keuzes zijn? Je ziet hieronder.

1/ Rum Cola Light – 96 calorieën

Én een lekker smaakje én laag in calorieën. Let alleen wel op de hoeveelheid cafeïne die je binnenkrijgt, je wil immers wel nog goed kunnen slapen.

2/ Wodka Spa Rood – 96 calorieën

Ook wel de Skinny Bitch genoemd, mét een reden natuurlijk. Vind je de smaak maar saai? Doe er dan een schijfje citroen of limoen bij.

3/ Gin & Tonic – 148 calorieën

Doordat tonic niet veel calorieën bevat voor een frisdrank, is het aantal calorieën niet torenhoog in een gin & tonic. Geen fan van gin? Vervang ‘m door wodka.

4/ Mojito – 168 calorieën

Zin in een verfrissend maar toch zoet drankje? Dan zit je met een mojito hartstikke goed!

5/ Martini – 176 calorieën

Een mix van vermouth en gin. Yum!

Het gezondste alcoholische drankje >

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook