De voordelen van een vegan lifestyle

Twijfel jij nog of jij je levensstijl wil omgooien?

Lees ook

Overweeg jij om een vegan lifestyle aan te nemen? Je moet er wat voor laten, maar er kleven ook heel wat voordelen aan.

Een dieet op basis van alleen plantaardige voedingsmiddelen: het is de basis van een veganistische levensstijl. Veel mensen denken dat je met zo’n voedingspatroon veel voedingsstoffen te kort komt, wat echt niet zo hoeft te zien. De voordelen van vegan leven? We sommen er een paar voor je op.

1/ Een betere hormoonbalans

Uit onderzoek blijkt dat dierlijke producten het oestrogeengehalte in je lijf verhogen, waardoor je minder last hebt van hormoonwisselingen en dus stemmingswisselingen. Geen (of in elk geval minder) moody momenten tijdens je menstruatie, dus.

2/ Pijnstiller tegen migraine

Helaas maar waar, bepaalde etenswaren als alcohol en chocolade kunnen de oorzaak zijn van je heftige migraine-aanvallen. Onderzoekers splitsten een groep van 42 mensen in tweeën, waarbij de ene groep een tijdje vegan moest leven en de andere helft zijn eigen voedingspatroon aanhield. Wat bleek? De veganisten hadden minder pijn.

3/ Hallo, stralende huid!

Zuivelproducten zouden de onderliggende oorzaak kunnen zijn van je slechte huid. Plus, veganisten zouden aanzienlijk minder vaak last hebben van acne.

4/ En doei, stress

Niet alleen tijdens je menstruatie is je hormoonspiegel beter in balans, ook buiten je ongesteldheid om heb je daar profijt van. Mensen die veganistisch leven zouden minder stress ervaren en gelukkiger zijn. Win-win!

5/ Sneller een fitness-body

Aangezien vlees moeilijker te verteren is, is je stofwisseling minder snel. Het gevolg? Je lichaam gebruikt je energie voor het verteren van voedsel, waardoor jij je minder energiek voelt. Dat is voor veel atleten dé reden geweest om over te stappen naar een vegan lifestyle. En dat is niet het enige: ook je spieren zouden sneller herstellen.

Wat er gebeurt als je nooit groente eet >

Bron: Cosmopolitan US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook