Fit For Free reageert op ophef op camera’s in kleedkamers

Wat vind jij van de schadevergoeding van de sportschool?

Lees ook

Afgelopen week maakte RTL Nieuws na een onderzoek bekend dat fitnessketen Fit For Free toezicht houdt met camera’s in de kleedkamers. In maar liefst 19 vestigingen hingen deze camera’s. Fit For Free reageert, zo meldt Grazia.

Gefilmde klanten krijgen nu de mogelijkheid hun abonnement per direct op te zeggen. “Wij gaan coulant om met opzeggingen naar aanleiding van het cameratoezicht in de herenkleedkamers en zullen dat van geval tot geval bekijken”, vertelde een woordvoerder van Fit For Free in een reactie op RTL Nieuws. 

Fit For Free vertelde eerder al dat de camera’s sinds een paar maanden uitstaan. Zo zouden de camera’s alleen maar opgehangen zijn om diefstal tegen te gaan. Kluisjes en toezicht door medewerkers waren niet effectief genoeg volgens een woordvoerder van de fitnessketen.

Toch hadden de klanten vanaf het moment dat zij een abonnement afsloten bij de sportschool, geïnformeerd moeten worden over de camera’s. Dat dit niet gedaan is, wordt schandalig gevonden door privacydeskundigen. “Dat de camera’s nu uit staan doet er niet toe. Zo’n vordering verjaart niet snel en de termijn begint bovendien pas te lopen op het moment dat de consument wist of had moeten weten dat de camera’s aan stonden”, vertelt Vanessa Kam, hoogleraar verbintenissenrecht aan de Tilburg University.

Deze oefeningen moet je doen als je een kantoorbaan hebt >

Bron: Grazia | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.