Onthuld: Krachttraining voor de spiegel is veel effectiever

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Wie heeft de mooiste spieren van het land? Lees snel verder! ->

Lees ook

Uit een recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen is gebleken dat het effectiever is voor je krachttrainingen om het voor de spiegel te doen. Hoe dat werkt? De onderzoekers leggen het uit. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Uit het onderzoek is gebleken dat mensen die één arm voor de spiegel trainen, daarmee automatisch ook hun ongetrainde arm trainen. Dit zou komen door de kracht op de ongetrainde arm door optische illusie. Voor het onderzoek zijn 23 mensen onderzocht, waarvan elf mensen alleen hun rechterarm voor de spiegel trainden, en de anderen zonder spiegel. Doordat de ene groep mensen voor de spiegel stond, wekte het in de hersenen de illusie op dat ook de andere arm werd getraind. Bij de mensen zonder spiegel was dit niet het geval. 

Cijfertjes 

Uiteindelijk moesten de proefpersonen vijftien keer krachttrainingen doen. Aan het einde van deze trainingen bleek dat de groep die zónder spiegel hun rechterarm trainde, in hun ongetrainde arm 34% meer kracht had. Bij de groep die wél voor de spiegel heeft getraind, bleek de kracht in de ongetrainde arm met 61% te zijn toegenomen. Dat is met spiegel dus veel effectiever dan zonder! Hebben we je nu op ideeën gebracht?
Het hele onderzoek lees je hier
 
 
Bron: Nu.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook