De 4 grootste gezondheidsvoordelen van gember

Het doet véél meer voor je lichaam dan alleen je spijsvertering boosten!

Lees ook

Gember is populairder dan ooit. Of je er nu thee van maakt of het verwerkt in je sapje of je curry: het past overal bij en daarnaast is het ook nog eens erg gezond! Het was al langer bekend dat gember goed is voor je spijsvertering, maar dat was nog lang niet alles. We zetten de vier belangrijkste eigenschappen van dit wondermiddel even voor je op een rijtje. 

1. Werkt tegen spierpijn

Een stofje in gember (gingerol) staat bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking, zo wordt geschreven in een onderzoek uit de The Journal of Pain. Volgens het onderzoek kan het eten van een stukje gember per dag al helpen tegen spierpijn door sporten, vooral als je het gelijk na het sporten neemt!

2. Werkt tegen menstruatiepijn 

Volgens Self Magazine hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat gember een soortgelijk effect heeft als ibuprofen. Het zou de menstruatiepijn bij vrouwen dan ook kunnen verminderen of zelfs verhelpen. Vrouwen met extreme last van menstruatiepijn zouden het best in de eerste drie dagen van hun cyclus gember kunnen nemen. Voor dit laatste feitje moet nog nader onderzoek worden gedaan, maar wellicht is het het proberen waard? 

3. Werkt tegen ochtendmisselijkheid

Zwangere vrouwen hebben vaak last van ochtendmisselijkheid. Uit onderzoek blijkt dat gember goed is voor de maag en het dus ook kan helpen bij ochtendmisselijkheid bij sommige zwangere vrouwen. 

4. Zou het risico op kanker kunnen verminderen 

Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en alle antioxidanten die wellicht gevaarlijke stoffen in het lichaam kunnen bestrijden op celniveau. Meer daarover lees je in dit onderzoek. 

Lees ook: Zien: Deze healthy reep is op basis van krekelmeel

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook