Dit kun je het beste eten voor een lang verzadigd gevoel

Dat is nog eens fijn om te weten!

Lees ook

Soep helpt niet alleen om lekker op te warmen, maar het vult ook nog eens heel goed. Uit onderzoek van het Britse Nottingham Digestive Diseases Centre blijkt dat het zelfs een langer verzadigd gevoel geeft dan een normale maaltijd, wat betekent dat je langer vol zit.

Onder leiding van Robin Spiller werd een groep proefpersonen op een bepaald dieet gezet. De groep werd vooraf onderverdeeld in twee afzonderlijke teams: de ene kreeg maaltijden voorgeschoteld en de andere kreeg exact hetzelfde voorgeschoteld, maar dan omgetoverd tot soep (geblenderd, dus). “Als alle omstandigheden hetzelfde blijven, dan blijkt een maaltijd die door de blender is geweest voor een langer verzadigd gevoel te zorgen”, aldus de onderzoeksleider.

“Het lichaam bepaalt in eerste instantie het hongergevoel op basis van de grootte van de maag en vervolgens op de voedzaamheid van wat erin gaat. Daarom voel je je soms wel vol als je een paar glazen water hebt gedronken, maar duurt dat gevoel maar zo’n tien minuten. Als je dezelfde hoeveelheid soep neemt, zal je urenlang vol zitten.”

Je zou echter niet alleen maar vloeibaar voedsel moeten eten, waarschuwt Spiller. “Zo helpt kauwen bij de spijsvertering en ook de hoeveelheid tijd die je aan eten besteedt is van belang. Afwisselen is de key.”

Lees ook: Wat? Dit populaire drankje verergert cellulite >

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook