5 Voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezond eetpatroon

Voedingsexpert Yuri Elkaim legt uit.

Lees ook

Het volgen van een gezonde levensstijl kan soms veel twijfels met zich meebrengen. Wat zijn de juiste hoeveelheden, om de hoeveel uur moet je eten en wat zijn nou de juiste tussendoortjes? Voedingsexpert Yuri Elkaim onthult wat je juist wel en niet moet eten voor een perfecte dag qua voeding.

Juiste voeding

Waar de een zegt dat af en toe een stukje taart of cake wel mag, raadt de ander het weer af. Er zijn veel onduidelijkheden over het eten van de juiste voeding en hoe je dit zolang mogelijk volhoudt. Volgens Yuri zijn er dan ook een aantal dingen die je het beste uit je voedingspatroon kan weglaten en welke juist niet.

1. Suiker

Etenswaren met suiker zijn vaak heel erg lekker, maar oh zo slecht voor je. Probeer dit dus zoveel mogelijk uit je eetpatroon te halen.

2. Gluten

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die weinig tot geen gluten proberen te eten. Vooral wanneer je veel last hebt van een opgeblazen gevoel, weinig energie en stemmingswisselingen, zal je merken dat wanneer je de producten met gluten af en toe laat staan, het al een stuk minder zal worden.

3. Melk

Drink niet te veel zuivelproducten als merk, aangezien dit ervaar voor zorgt dat je niet afvalt. Af en toe een glas is geen probleem, maar doe dit bijvoorbeeld niet drie keer op een dag.

4. Eet zoveel mogelijk verse producten

Bewerkte voedingsmiddelen zijn namelijk vaak veel ongezonder dan je in eerste instantie denkt.

5. Wild gevangen vis

Wanneer het even kan, is het altijd beter om voor wild gevangen vis te kiezen.

Lees ook: 5 groentes die bomvol zitten met eiwitten

Bron: PopSugar Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook