Door dit tijdens je ontbijt te doen verlies je meer gewicht

Het is eigenlijk heel simpel...

Lees ook

De één ontbijt met een bakje kwark en wat havermout, de ander weer met een tosti en een cola light. Uiteraard is het raadzaam om je ontbijt goed én gezond te beginnen, aangezien dit je extra veel energie geeft. Toch kan het zijn dat het je, ondanks een gezond ontbijt, maar niet lukt om af te vallen. Dat behoort vanaf nu bij het verleden, want er zijn een aantal trucjes.

Afvallen

Zorg dat je gelijk eet nadat je bent opgestaan

Wanneer je wakker bent geworden, heb je vaak de neiging om van alles te gaan doen. Vaak is ontbijten dan geen prioriteit, vooral als je niet heel veel honger hebt. Toch is het aan te raden om binnen 30 à 60 minuten te ontbijten, waardoor je vetverbranding op gang wordt geholpen. Ook zorgt het ervoor dat je later minder honger hebt en daarmee voorkom je dus vreetbuien. Kan je een ontbijt in de vroege ochtend nou echt niet aan, maak dan een smoothie.

Eet meer proteïne

Zorg ervoor dat je tijdens je ontbijt veel proteïne als eieren en Griekse yoghurt binnenkrijgt. Het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je gedurende dag minder calorieën tot je neemt. Het helpt ook voor een voller gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken.

Voeg een banaan aan je ontbijt toe

Naast dat het zorgt voor een voller gevoel, verbrand je ook nog sneller calorieën. Eet dus bijvoorbeeld een bakje havermout met banaan, voor een extra goede start van de dag.

Lees ook: ‘Ik maakte deze 3 aanpassingen bij mijn ontbijt en viel eindelijk af’

Bron: Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook