Deze truc geeft je meer energie dan een kop koffie

En je valt er ook nog eens van af.

Lees ook

Het is vaak het eerste wat veel mensen doen wanneer ze zijn opgestaan; een lekker bakje koffie zetten. Ook gaan er gedurende de dag aardig wat kopjes koffie doorheen, maar de crash wanneer de cafeïne is uitgewerkt, is dan weer wat minder. Gelukkig is er nu een andere optie, die ook nog eens veel effectiever is.

Experiment

Uit een nieuw onderzoek van Physiology & Behavior is gebleken dat traplopen je namelijk een enorme energy boost geeft. Tijdens het onderzoek voerden achttien vrouwen met chronisch slaapgebrek twee verschillende experimenten uit. Tijdens het eerste experiment moesten de vrouwen 50 milligram cafeïne innemen, en bij het tweede experiment dienden ze tien minuten lang een trap op en neer te lopen.

Krachtig

Je kunt het misschien al raden, maar de deelnemers voelden zich veel energieker na het traplopen. Ook voelden ze zichzelf een stuk krachtiger, wat niet zo heel gek is. Uiteraard is het onderzoek wel met vrouwen uitgevoerd, waardoor het dus niet zeker is of mannen hetzelfde ervaren.

Maar hé, van een shot cafeïne word je niet slank, met een aantal keer de trap op en neer lopen wel. Win-win situatie dus!

Lees ook: Door deze doorzichtige koffie verkleuren je tanden niet

Bron: Men’s Health

Laatste nieuws

Zie ook