De ultieme manier om je boter snel zacht te krijgen

Kruidenboter en roomboter zijn soms enorm hard als je ze uit de koelkast haalt. Maar met deze tips duur dat niet lang meer!

Lees ook

Onder andere kruidenboter en roomboter zijn soms enorm hard als je ze uit de koelkast haalt. Erg vervelend, vooral als je haast hebt en meteen je broodje wilt besmeren. Even snel in de magnetron kan soms slecht aflopen, omdat je boter op sommige plekken helemaal weg kan smelten, maar op kamertemperatuur laten komen duurt weer heel lang. De ultieme oplossing? Die hebben we voor je! 

Geboterd

Volgens Mirror zijn er drie effectieve manieren om je boter zacht te laten worden. Allereerst kun je hem op kamertemperatuur laten komen. Heb je hier geen zin in, dan kun je wat water opwarmen in een pannetje, en de boter (met verpakking) in het pannetje op laten warmen, gedurende ongeveer vijf minuten. Maar de ultieme tip volgens Mirror? Die is een beetje vies. Zij zeggen namelijk dat je de boter onder je oksel moet laten opwarmen. Onder je oksel is het namelijk de perfecte ontdooi-temperatuur: tussen de 37 en 38 graden, terwijl de kamer temperatuur slechts rond de 21 graden is. Zou jij het uitproberen?

Lees ook: Door deze 5 oefeningen verlies jij vet op de juiste plekken

Bron: Mirror, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook