5 Planten die je zou moeten eten als je last hebt van een depressie

In sombere tijden zouden deze planten misschien een lichtpuntje voor je kunnen zijn!

Lees ook

De lente is in aantocht, maar het kan toch zo zijn dat je nog niet helemaal van die winterblues af bent. Om je winterdepressie sneller de baas te zijn, kan de natuur je een handje helpen. Tuinieren kan namelijk erg goed helpen tegen een depressie. Maar dat is niet alles, want als je vervolgens je zelfgekweekte anti-depressie groentes op kunt eten, verdwijnt je depressie vast als sneeuw voor de zon. Benieuwd welke planten dat zijn? Lees dan snel verder. 

1. Snijbieten 

Deze groente zit vol met magnesium. Dit is een stofje wat een boost geeft aan je hersenen en je energielevels weer hoger laat worden. Volgens Organic Life is het gebrek aan magnesium zelfs een veelvoorkomende reden voor een depressie.

2. Blauw aardappelen 

In blauwe aardappelen zit een anti-oxidant dat ontstekingen vermindert die kunnen leiden tot slechte stemmingen. In de schil van een blauwe aardappel zit ook nog eens veel jodium, wat ervoor zorgt dat de niveaus in de schildklier stabiel zijn, waardoor er ook weer minder stemmingswisselingen zijn. 

3. Oregano 

Oregano is rijk aan caffeïnezuur, quercetine en rozemarijnzuur. Dit zijn allemaal stoffen die tegen depressie, vermoeidheid en angst werken. 

4. Zonnebloem 

Zonnebloempitten zijn een grote bron voor het antidepressivum fenylalanine. Bye bye dipje! 

5. Kamille 

Er is een reden dat een kopje kamillethee voor het slapen helpt om in slaap te komen. Net als oregano is kamille rijk aan het stress-verlagende caffeïnezuur en quercetine. Het smaakt alleen wat lekkerder in je thee dan oregano als je het voor het slapengaan inneemt. 

Lees ook: Top 5 van chipssoorten die de minste calorieën bevatten

Bron: Organic Life, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook