Ben jij een moeilijke eter? Dit kan de reden zijn

Aha!

Lees ook

We kennen allemaal wel iemand die bijna niets lust én types die werkelijk alles kunnen eten. Maar hoe kan het eigenlijk dat daar zo veel verschil in zit? Daar zijn verschillende verklaringen voor.

Moeilijke eters zijn simpelweg vaak bang om nieuwe voedselsoorten uit te proberen, zegt onderzoeker Marcia Pelchat tegen SELF. Die angst kan genetisch zijn, maar kan ook aangewakkerd worden door je omgeving. Als je ouders bijvoorbeeld weinig nieuwe dingen aten toen jij opgroeide, is de kans groot dat jij ook minder snel nieuw voedsel zult uitproberen. Andersom geldt hetzelfde: als je toen je jong was juist veel positieve ervaringen hebt gehad met nieuwe gerechten, zul je op latere leeftijd ook sneller variëren.

Daarnaast hebben ook bijvoorbeeld je karaktereigenschappen invloed, zegt Pelchat. Zo experimenteren avonturiers veel sneller met voor hen onbekend eten. Tot slot is het ook simpelweg zo dat sommige verbindingen in voedsel bij de een anders smaken dan bij de ander. Daardoor vinden sommige mensen sushi bijvoorbeeld heerlijk, terwijl anderen het niet uit kunnen staan. 

Lees ook: Zo maak je een kunstwerk van je mango >

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook