5 verrassende redenen om in de ochtend te sporten

Na het lezen van dit lijstje ben je overtuigd.

Lees ook

In de ochtend sporten heeft allerlei verschillende voordelen. Als je nooit eerder een work-out deed in de ochtend, doe je het na het lezen van dit lijstje vast wel.

1. Je hebt vóór het ontbijt al iets zinnigs gedaan
Ook al doe je de hele dag verder niets, je hebt tóch een voldaan gevoel. En da’s fijn.

2. Je kunt erover opscheppen
Terwijl je collega’s op kantoor hun sportplannen van vanavond aankondigen, kan jij zeggen dat je je work-out alláng achter de rug hebt. Toont meteen dat je doorzettingsvermogen hebt. Score!

3. Het is handig voor je sociale leven
Een vrijmibo hoef je niet meer af te zeggen en als je beste vriendinnen je spontaan meevragen voor een etentje, kun je gewoon gaan. Immers: je hoeft je niet meer naar de sportschool te haasten voor die ene groepsles. 

4. Het scheelt een keer extra douchen
Als je ’s avonds sport, moet je al snel twee keer douchen op een dag. In de ochtend heb je daar geen last van. De sportschool betreed je gewoon lekker naturel, daarna kun je na een fijne douche fris aan de dag beginnen.

5. Je hebt het sneller achter de rug
Als je niet zo’n sportfan bent, is dit misschien wel de beste reden om in de ochtend te gaan sporten. Zo zie je er niet de hele dag tegenop en is de kans kleiner dat je zult afhaken. En dat is weer goed voor je lichaam.

Lees ook: 3 originele buikspieroefeningen voor een strakke buik >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook