Nike brengt sportlijn uit voor Islamitische vrouwen

Ein-de-lijk!

Lees ook

De sportkleding van Nike is elke keer weer jaloersmakend en het liefst stop je heel de collectie in je (digitale) winkelmandje. Het sportmerk weet elke keer weer te verrassen en brengt nu ook als eerste een lijn uit voor Islamitische vrouwen.

Hoofddoek

Voor deze vrouwen is het vaak lastig om geschikte kleding te vinden om in te sporten. Een combinatie van goed zittende sportkleding die wel volgens de richtlijnen van de Islam zijn, is voor moslima’s vaak een lange zoektocht. Moet je nagaan hoe lastig het is om een passende hoofddoek te vinden, waarin je fijn je work-out kunt uitvoeren.

Speciale stof

Gelukkig biedt Nike nu ein-de-lijk de oplossing. Vanaf volgend jaar zal de Nike Pro Hijab-lijn wereldwijd verkrijgbaar zijn voor iedereen die daar interesse in heeft. De lijn bestaat uit speciale sporthoofddoekjes, die gemaakt zijn van een dunne en ademde stof. De hoofddoeken voorkomen dat het te warm wordt en zal verkrijgbaar in verschillende donkere en neutrale kleuren.

Inspiratie

De collectie is samen met Islamitische topsporters ontwikkeld en het heeft ruim een jaar geduurd voordat de collectie af was. Professioneel gewichtheffer Amna Al Haddad is erg blij met de collectie en vertelt dat aan alle eisen is voldaan. “Dit is revolutionair en verandert hoe moslimmeisjes tegen sport aan kijken. Je hebt geen idee hoe belangrijk dit is. Het gaat meisjes wereldwijd inspireren om hun passie voor sport te volgen.”

Lees ook: Zo blijft je sportkleding fris ruiken

Bron: Vance Beeld: Nike, iStock

Laatste nieuws

Zie ook