Déze koffiesoort zou je concentratieboog langer maken

Handig!

Lees ook

Dat koffie je door lange, zware dagen heen kan slepen is niet onbekend. Toch is er meer goed nieuws: de combinatie van chocolade en cafeïne zou volgens nieuw onderzoek een goede match zijn voor een betere concentratie. Is dát even lekker.

Wetenschappers van de Clakson Universiteit en de Universiteit van Georgia onderzochten een jaar lang de invloed van diverse soorten koffie. Een groep vrijwilligers kreeg verschillende soorten drankjes voorgeschoteld, bijvoorbeeld met cafeïne en zonder cacao, met cacao en met cafeïne en een placebo zonder beiden. Daarnaast voltooiden ze een test waaruit bleek hoe gefocust ze waren.

De resultaten

Uit de resultaten bleek dat de groep mensen die zowel cacao als cafeïne in hun koffie hadden, een betere concentratie hadden dan de mensen die de andere drankjes nuttigden. Dat zou volgens het onderzoek komen doordat cacao de bloedtoevoer naar de hersenen vergroot, wat zorgt voor een betere concentratie. Cafeïne alleen zou angst veroorzaken, maar door de combinatie met cacao vermindert dit effect. Daarom zou het volgens de studie een goed idee zijn om zo nu en dan een Caffé Mocha te drinken. 

Of het daadwerkelijk helpt, zal je natuurlijk zelf moeten ondervinden. Gelukkig kan een fijne koffie met chocolade op z’n tijd nooit kwaad. Yum!

5 signalen dat je teveel koffie drinkt >

Bron: Independent | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook