Dit fonkelnieuwe programma wil je als sportfanaat niet missen

De ultieme fitnesstest.

Lees ook

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want aanstaande donderdag verschijnt er een fonkelnieuw sportprogramma op de buis: Ninja Warrior. Een soort professioneel apenkooien – maar dan voor de últieme topsporter.

Het programma is internationaal al jaren succesvol en komt oorspronkelijk uit Japan. Het idee: topfitte deelnemers moeten een bijna onmogelijk parcours afleggen zonder van de obstakels te vallen. Bijna onmenselijk veel kracht, snelheid, conditie en lef is vereist. Als deelnemers een plek in de finale weten te bemachtigen kunnen ze uiteindelijk dé Ninja Warrior van Nederland worden.

Moeilijk

Een échte Ninja Warrior worden is echter niet zo makkelijk. Na 32 seizoenen in Japan hebben slechts vier(!) mensen het hele parcours afgelegd – zo onmenselijk is-ie dus. In de Verenigde Staten is dat twee sportievelingen gelukt, na maar liefst acht seizoen.

Kortom: als een van onze Nederlanders het complete parcours weet af te leggen, zal hij of zij tot een uniek clubje gaan behoren. Of dat lukt, weten we pas aan het einde van het seizoen. Ninja Warrior wordt vanaf aanstaande donderdag 9 maart uitgezonden op SBS, om 20:30.

Benieuwd geworden naar het programma? Zie hieronder het parcous dat Jessie Graff wist af te leggen, een van de meest succesvolle vrouwelijke deelenemers van de Amerikaanse versie.

Dit zijn de 10 fitness-trends voor 2017 > 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook