Angelina Jolie en haar kinderen eten insecten. Dit is waarom jij dat ook zou moeten doen

Straks even languit op de bank met een zakje sprinkhanen?

Lees ook

BBC News sprak Angelina in Cambodja over haar nieuwe film First They Killed My Father. Ze demonstreerde ook hoe ze daar insecten, inclusief vogelspin eet. “Deze dieren zijn hier altijd onderdeel van het dieet geweest”, vertelt ze. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo’n slecht idee. Dit is waarom -> 

Spinnetje hier, krekeltje daar

Tijdens het interview legt ze uit dat eerst de giftanden verwijderd moeten worden voordat de vogelspin bereid kan worden. (Zie afbeelding hier) “De smaak is eigenlijk best lekker.” Een schorpioen eet ze minder graag. “Die kauwt een beetje lastig.” Maar waarom is het eigenlijk goed om insecten te eten? Uit onderzoek van Journal of Agriculture and Food Chemistry is gebleken dat insecten een bron zijn van proteïnen, vezels, gezonde vetten en vitaminen.

Healthy bug

Daarnaast zouden er, volgens American Chemical Society (ACS), in veel insecten zelfs meer ijzer zitten dan in rood (rund)vlees. Maar welke insecten zou je dan moeten eten? Krekels en sprinkhanen zijn een bron van ijzer, calcium, koper en zink, net als de meelworm trouwens. Straks even met een zakje sprinkhanen op de bank een film kijken? 

Lees ook: Onderzoek wijst uit: zo word je een gelukkiger persoon 

Bron: Daily Mail, Grazia, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook