4 veelgemaakte fouten in de sportschool

Ben jij stiekem ook schuldig?

Lees ook

Er zijn ontzettend veel mensen die zich dagelijks in het zweet werken in de sportschool – maar níet het gewenste resultaat zien. Dat kan natuurlijk veel oorzaken hebben, maar als je deze veelgemaakte fouten verbetert kom je al een héél eind. Enne, benut je je tijd in de gym een stuk effectiever. 

1 Geen plan hebben
Zonder plan de sportschool betreden is funest voor je work-out. Op drukke dagen zal je snel na je standaardroutine afhaken, omdat je hoofd te vol zit om goed na te denken over een slim trainingsprogramma. Daarnaast heb je een doel nodig om gericht te kunnen trainen. Immers: een halve marathon uitlopen vraagt om andere work-outs dan vijf kilo kwijtraken. Tip: bedenk wát je nu eigenlijk wilt bereiken en vraag een instructeur om een specifiek programma voor dat doel samen te stellen.

2 Jezelf niet genoeg pushen
Hartstikke goed dat je alle fitnessapparaten afgaat en anderhalf uur in de sportschool doorbrengt, maar hoeveel van die tijd heb je nu écht besteed aan pittige oefeningen? De kwaliteit van je work-out is belangrijker dan de tijd die je besteedt in de gym. Als je een oefening met gewichten doet, moeten de laatste herhalingen in elke ronde wel écht zwaar zijn.

3 Geen gebruik maken van de aanwezige kennis
In veel sportscholen is ongelooflijk veel kennis aanwezig over sporten en voeding. Zo kunnen de aanwezige trainers jou (soms tegen een vergoeding) helpen aan een functioneel en effectief trainingsschema, terwijl in veel sportscholen diëtistes spreekuren hebben waarbij je voedingsadvies kunt krijgen. Deze mensen zijn er om jóu te helpen – gebruik ze.

4 Weggaan zonder te stretchen
Na een intensieve work-out wandelen veel mensen voldaan de sportschool uit. En terecht! Toch vergeten veel sporters iets belangrijks: stretchen. Rekken is niet allen goed tegen spierpijn, maar kan ook blessures tegengaan. En die wil je natuurlijk voorkomen – nu je net zo lekker bezig bent.

Lees ook: 9 makkelijke oefeningen voor superstrakke billen

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook