Deze 10 etenswaren gaan een opgeblazen gevoel tegen

Vooral nummer 2 is er eentje om te onthouden!

Lees ook

Een opgeblazen gevoel ontstaat door overtollige darmgassen die zich ophopen in de darmen. Dit kan komen door verschillende factoren, waaronder je levensstijl en voedingspatroon. Dit kan ook weer leiden tot het vasthouden van vocht, waardoor je buik nog meer uitzet. Maar wat kun je hier tegen doen? 

Voeding is erg belangrijk om een opgeblazen gevoel tegen te gaan. Eerder zagen we al dat bonen, kaas, pasta, chips, alcohol en bewerkt vlees kunnen bijdragen aan een opgeblazen gevoel. Maar wat helpt je nu om een opgeblazen gevoel te voorkomen? Onderstaande 10 etenswaren kunnen het antwoord zijn! 

1. Zuurkool 

Zuurkool is feitelijk gefermenteerde geraspte kool en bevat van nature natuurlijke probiotica die goed zijn voor de spijsvertering. Zorg wel dat je dit rauw eet, want alleen dan worden alle probiotica behouden. 

2. Knoflook 

Knoflook heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Het kan helpen om de slechte bacteriën te beperken en zorgt dat er niet te veel gistvorming in de darmen zal ontstaan. 

3. Artisjok

Deze groente is een bron van inuline. Dit is een type oplosbare vezels met een prebiotisch effect en helpt het ontstaan van goede bacteriën in de darmen. 

4. Citroen

Een citroen zit bomvol vitamine C, maar kunnen ook de vochtbalans herstellen waar je een opgezet gevoel van zou kunnen krijgen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een plattere buik. Een glas water met citroen doet dus echt wonderen! 

5. Walnoten 

Het eten van walnoten is ontzettend goed voor het tegengaan van een opgeblazen gevoel en het krijgen van een platte buik. Dit komt omdat het goede vetten bevat die de spijsvertering een extra boost geven. 

6. Groene groenten 

Het eten van groene groenten helpen om je darmen in beweging te houden. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vezels, en vezels is een toverwoord als het gaat om een platte buik. Denk hierbij aan broccoli, groene bonen en boerenkool. 

7. Zoete aardappel 

Een opgeblazen buik kan niet alleen door lucht ontstaan, maar ook doordat je lichaam vocht vasthoudt. Hoe meer voorverpakte voeding je eet en hoe zouter je eet, hoe meer natrium je binnenkrijgt en hoe meer vocht je lichaam vasthoudt. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium, zoals zoete aardappelen, kunnen dat effect van natrium tegengaan. Het gevolg: een plattere en comfortabelere buik. Nog wat andere voedingsmiddelen die veel kalium bevatten: avocado’s, bananen en witte bonen.

8. Yoghurt

De ongezoete yoghurt mét probiotische culturen bevat goede bacteriën die je spijsvertering op gang brengen en een gezonde darmflora stimuleren. Combineer met wat rijpe banaan voor een extra debloating snack.

9. Gember 

De superwortel die goed is voor van alles en nog wat doet het uiteraard ook goed bij een opgeblazen buik. Zet er thee van of meng het in een saladedressing, smoothie of curry.

10. Komkommer

Komkommers bevatten de antioxidant ‘quercetine’, waardoor ze zwelling tegengaan. Doordat ze daarnaast veel vocht bevatten maar weinig vezels, kunnen komkommers er bovendien voor zorgen dat je vaker moet plassen, met een comfortabelere buik als gevolg.

Lees ook: 5 dingen die de werking van de pil beïnvloeden 

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook