5x Vet voer waar je slank van wordt

Slank worden doe je zo!

Lees ook

“Je bent wat je eet!”, wordt er vaak geroepen. In andere woorden: als je van vettig eten houdt, ben je vet. Maar nee hoor, dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Verschillende onderzoeken bewijzen dat je niet altijd dik wordt van vet. Net zoals je niet rijk wordt na het eten van geld. Natuurlijk, vet in patat, snoep en taart is niet de beste keus. Maar er bestaan ook genoeg gezonde vetten die lekker zijn én waar je slank van wordt.

Vet voer

1. Grasgevoerd vlees

Iets duurder dan normaal vlees, maar vol met vetten die goed voor je zijn. Volgens onderzoek zit er in grasgevoerd vlees veel omega 3, welke goed zijn voor het hart. Als het op je taille aankomt, bevat grasgevoerd vlees minder calorieën.

2. Olijfolie

Olijfolie zit vol met kankerbestrijdende eigenschappen en zouden het hart sterker maken. Als het op uiterlijk aankomt, zit je ook goed. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig olijfolie eten ervoor zorgt dat vetten in het lichaam worden afgebroken.

3. Kokosnoot

Kokosnoot bevat veel verzadigde vetten. Een onderzoek naar kokosnoot bewees dat kokosnootolie obesitas bestrijdt. Stooi bijvoorbeeld ongezoete kokosnootstukjes over je yoghurt of gebruik kokosnootmelk tijdens het wokken.

4. Pure chocolade

Goed nieuws voor de chocoladeverslaafden onder ons: chocolade zou goed zijn voor een platte buik, als het maar puur is. Uit onderzoek is gebleken dat je voor goed resultaat twee uur voor elke maaltijd een blokje pure chocolade moet eten. Het verteert namelijk langzaam, zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt en op lange termijn gewicht kunt verliezen.

5. Amandelpasta 

Amandelen bevatten veel vet, maar zouden er toch voor kunnen zorgen dat je afvalt. Doordat het een bron van goede vetten en eiwitten is, heb je langer een voldaan gevoel en eet je dus minder snel iets anders. Amandelboter is dus een perfecte vervanging van bijvoorbeeld pindakaas.

Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.