Tips voor een happy BBQ

Met het lekkere weer en de zomer in aantocht brengen we veel tijd door in de achtertuin of het park. Hier tips voor een happy BBQ! #yummie

Lees ook

Met het lekkere weer in aantocht brengen we veel tijd door in de achtertuin of het park. En ja, daar komt de BBQ zeker aan te pas. Leuk, gezellig, maar een BBQ brengt ook vele verleidingen met zich mee, niet gunstig als je in shape probeert te komen (of blijven).  Met deze tips versla jij elke BBQ-verleiding.

GEZOND BARBECUEN

Eén grote pré: er hoeft geen olie of boter gebruikt te worden als je vlees op de BBQ legt. Dit scheelt al lekker een aantal calorieën.

MARINEREN

Kruid zelf het eten voor de BBQ in plaats van het kant en klaar te kopen. Kant en klare marinades bevatten namelijk veel suiker. Daarnaast kun je lekker experimenteren. Marineer je kip of biefstuk bijvoorbeeld al een dag van te voren met verse kruiden en laat het een nachtje intrekken. Smaaksensatie gegarandeerd!

GROENTE OP DE BBQ

Hoe lekker zijn gegrilde groenten? Grill eens wat paprika’s, champignons, courgettes en ui. Ook lekker op het vuur: een gepofte (zoete) aardappel in aluminiumfolie, een perfect gezond alternatief.

VIS

Probeer eens vis te grillen op de barbecue in plaats van vlees. Ook vis kan je in aluminiumfolie op de grill leggen. Dit zorgt ervoor dat de vis niet droog wordt. Lekker erbij: seizoengebonden groenten, kruiden en gezonde oliën.

SAUSJES VERVANGEN

Barbecuesaus is een bekende dikmaker. De kant-en-klare sausjes en voorverpakte salades zitten vol suikers en vetten. Maak daarom zelf sausjes en salades met verse ingrediënten. Een lekkere dip is bijvoorbeeld tzatziki van magere kwark, knoflook, komkommer, peper en zout. Andere gezonde sausjes kunnen zijn peterselie-walnoten pesto, hummus van rode biet, rode bieten dip, walnoten-komkommer dip of guacamole. Happy BBQ!

LEES OOK:

BRON: FITGIRL / BEELD: SANOMA BEELDBANK

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.