Fastfood bevat mogelijk gevaarlijke chemicaliën

Fastfood-fanaten opgelet: fastfood is niet alleen een ongezonde hap, maar bevat ook schadelijke chemicaliën. Twee keer nadenken voor je die burger bes

Lees ook

Kun jij burgers, burrito’s en ander fastfood moeilijk weerstaan? Wellicht kan de wetenschap het wat makkelijker voor je maken. Nieuw onderzoek toont aan dat fastfood een grote bron is van ftalaten: chemicaliën die mogelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Voor fastfood-fanaten is er een nieuwe reden om de snelle snacks te laten liggen. Wie veel fastfood eet, heeft namelijk tot wel 40% meer ‘ftalaten’ in zijn urine. Dat bleek uit een recent onderzoek van de George Washington University. Hoewel er nog meer onderzoek naar deze chemicaliën gedaan moet worden, zijn ze al in verband gebracht met een aantal ernstige gezondheidsproblemen. Zo zouden ftalaten de kans op onvruchtbaarheid kunnen vergroten en een lager IQ en gedragsproblemen bij ongeboren baby’s kunnen veroorzaken.

Hoe het spul in je snacks terecht komt? Ftalaten worden gebruikt om fastfood-verpakkingsmaterialen te maken, maar komen bijvoorbeeld ook voor in de handschoenen die fastfoodmedewerkers dragen als ze het eten voorbereiden. De chemicaliën lekken in het eten en kunnen het voedsel op deze manier vervuilen.

Mocht ál het fastfood afzweren voor jou net een stap te ver zijn, probeer dan vooral uit de buurt te blijven van fastfood met vlees en granen (zoals pizza, rijst, brood, noodles, burrito’s en cake): producten met deze ingrediënten bevatten de meeste ftalaten.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.