Zó gezond zijn aardbeien

Zó gezond zijn aardbeien. Lees hier alle facts waarom aardbeien gezond zijn en sla ze snel in!

Lees ook

Nog heel eventjes en dan begint het aardbeien-seizoen weer. Van mei tot augustus liggen de rode bommetjes weer te blinken in de schappen. Sla deze rode vruchten groot in, want ze hebben veel positieve eigenschappen..

Weinig calorieën
100 gram aardbeien bevat maar 33 calorieën. Het is dus een verantwoord tussendoortje en past in elk dieet.

Vezels
Het zogeheten zomerkoninkje bevat pectine, cellulose en andere vezels, waardoor hij licht verteerbaar is. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ze geven je een verzadigd gevoel na het eten. Daarnaast kun je je cholesterol goed op peil houden met vezels.

Vitamines en mineralen
De aardbei zit ook boordevol antioxidanten. Antioxidanten vangen schadelijke stoffen op, die de cellen in ons lichaam kunnen beschadigen. Daarnaast bevat de aardbei veel vitamine C. Van de populairste fruitsoorten bevat alleen de kiwi een grotere hoeveelheid van deze vitamine.

Vertraging verouderingsproces
Volgens wetenschappers van de Tufts University in Medford kan het eten van aardbeien het verouderingsproces vertragen. Bij vrouwen schijnt het verschil nog groter te zijn dan bij mannen. Het verschil is zichtbaar als je een paar keer per maand aarbeien eet. Antioxidanten in de aardbeien beschermen de membranen van zenuwcellen tegen infecties en oxidatie. Daardoor vertragen ze het verouderingsproces in het lichaam en dus ook in de hersenen.

Extra tip!
Aardbeien kneuzen gemakkelijk en beschimmelen snel. Ze zijn langer houdbaar met kroontje en als ze onafgedekt worden bewaard.

Bron: Margriet.nl
Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook