5 voordelen aan ‘happy single’ zijn

Vijf voordelen die je herkent als je een happy single bent.

Lees ook

Tijd en energie in jezelf steken, met niemand rekening hoeven houden en kunnen doen wat jij wil. Single zijn heeft zo zijn voordelen. Welke dit zijn, lees je hieronder. 

1. Je hecht meer waarde aan je vrije tijd

De afspraken die je maakt zijn alleen nog met mensen die belangrijk genoeg zijn om je vrije tijd voor op te geven. Dit zorgt voor een goede tijdsbesteding.

2. Betere gesprekken

Wanneer je in een relatie zit, spendeer je je meeste (vrije) tijd met je lover. Als je vrijgezel bent, valt deze tijdsbesteding weg. Hierdoor houd je meer tijd over om eropuit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en andere gesprekken te voeren dan je voorheen deed. 

3. Je leert jezelf beter kennen

Veel mensen denken zichzelf door en door te kennen, maar je komt jezelf pas echt tegen als je geen rekening meer hoeft te houden met een ander. Als je goed weet hoe jijzelf in elkaar steekt en bewust bent van wat je wel of niet fijn vindt, is dat prettig vooral prettig voor jezelf, maar ook als je in een eventuele nieuwe relatie stapt. Dubbele winst dus!

4. Betere dates

Wanneer je gewend bent om veel tijd voor jezelf te hebben, zeg je niet zomaar ja tegen iemand die je mee uit vraagt. Je bent selectief in voor wie jij je vrije tijd opgeeft en dat vergroot ook nog eens de kans op een succesvollere eerste date.

5. Je voelt je zelfverzekerder

Je hoeft geen rekening te houden met de mening van een ander en doet gewoon waar je zelf zin in hebt. En dat is eigenlijk best wel fijn!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook