Benieuwd hoe je gezicht gaat verouderen? Zo kom je erachter!

En zo kom je er vanaf!

Lees ook

We moeten het zien te accepteren: ouder worden en met de tijd rimpels krijgen. Maar wáár op je gezicht worden lijntjes zichtbaar? En in welke hoedanigheid? Happy in Shape geeft tekst en uitleg. 

Glimlachen

Lachen is gezond én geeft je een open, vrolijke gezichtsuitdrukking. Enige minpuntje: tevéél lachen leidt tot rimpels. Als je lacht, knijp je namelijk met je ogen wat de zichtbaarheid van kraaienpootjes (rimpels naast je ogen) stimuleert. Lachen kan ook uitgesproken lijnen naast je neus en mondhoeken zichtbaarder maken. Maar er zijn ook manieren om er vanaf te komen. 

Fronsen

Wanneer je door de jaren heen vaak fronst, zorgt dit voor verticale lijnen tussen de wenkbrauwen en de rest van je voorhoofd. Probeer daarom, als je de neiging hebt om veel te fronsen, je hiervan bewust te maken en je gezicht te ontspannen. 

Andere expressies

Naast deze twee categorieën zijn er nog een hoop andere gezichtsuitdrukkingen waardoor rimpels en (fijne) lijntjes sneller zichtbaar worden. Als je bijvoorbeeld je mondhoeken naar beneden laat hangen, kan dit leiden tot marionetlijnen – laaghangende mondhoeken. Ook het verkrampen van je kin creëert een verouderd uiterlijk, omdat je kin er als een ‘sinaasappelschil’ gaat uitzien. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook