Hooikoortstabletten zijn gevaarlijker dan je denkt

Better safe than sorry.

Helaas, het hooikoortsseizoen is van start, wat betekent dat jij niezend, snuitend en met waterige ogen de dag moet zien te overleven. Begin jij daarom de dag steevast met een hooikoortspil om het gedurende de dag een beetje vol te kunnen houden? Let op, want het pilletje kan voor meer ellende zorgen dan je misschien gedacht had.

Gevaar op de weg

Ondanks dat het stofje in de antihistaminica van de eerste generatie, zoals difenhydramine, iets wat je suf of slaperig kan maken, in veel hooikoortstabletten inmiddels is weggelaten, zou het pilletje nog wel voor gevaar in de auto kunnen zorgen. Vooral de zwaardere medicatie voor hooikoorts kan invloed hebben op jouw rijstijl, meldt Gezondheid &Co.

Drugstest

Nu betekent het natuurlijk niet dat je maar snotterend door het leven moet, maar zorg er wel altijd voor dat je eerst de bijsluiter leest om te checken wat voor bijwerkingen er zijn.

Doe je dat niet, dan kan dat nog wel eens voor ernstige gevolgen zorgen. Wanneer er door de politie een drugstest wordt uitgevoerd, zou deze door hooikoortsmedicatie positief kunnen zijn. En leg dan maar eens uit dat het door je hooikoortstablet komt. Kortom: better safe than sorry.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws