Waarom je eigenlijk ook de eierschalen zou moeten eten

Ze hebben zelfs een erg belangrijke functie.

Lees ook

Eierschalen… Meestal niet erg gewenst om ze te vinden in je roerei of in je omelet. Toch hebben eierschalen wel degelijk een belangrijke functie. Ze bestaan namelijk voor 95% uit calciumcarbonaat, wat een belangrijke voedingsstof is.

Eierschalen eten

De calciumcarbonaat wordt in sommige gevallen gebruikt als antacide tegen brandend maagzuur, zure oprispingen en een pijnlijke maag. Daarnaast is calcium ook erg goed voor de botten en gewrichten. Eén eierschaal bevat al twee á drie keer de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium! Al zou het natuurlijk wel een beetje raar zijn om rauwe eierschalen te eten… Gelukkig kan het ook anders.

Zo ga je te werk

Volgens Mirror is het de bedoeling om de eierschalen eerst te koken zodat alle bacteriën dood gaan. Als ze goed gekookt zijn, moeten ze nog 15 tot 20 minuten gebakken worden in een oven van 200 graden. Vervolgens kunnen ze gemalen worden tot een poeder.

De poeder kan bijvoorbeeld toegevoegd worden aan brood, pizzadeeg of spaghetti. Gebruik er alleen niet te veel van, want een teveel aan calcium kan weer voor lichamelijke klachten zorgen. Neem contact op met een diëtist om meer informatie op te vragen over de calciuminname.

Bron: Mirror | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook