Dit is waarom je nooit een knoflookpers moet gebruiken

Weg ermee!

Lees ook

Iedereen heeft wel een knoflookpers in de keukenlade liggen, maar is dat wel zo handig? Veel mensen zweren bij dat ding en nu blijkt dat we hem beter kunnen laten liggen is dat wel een hele stap. We zullen je proberen te overtuigen om je knoflook toch echt te snijden.

Knoflook verliest structuur

Als je knoflook snijdt, in plaats van perst kun je zelf kiezen hoe groot -of klein- je de stukjes wil. Hiermee kies je dus zelf hoe aanwezig je de knoflooksmaak in je gerecht wilt hebben. Als je de knoflook perst dan wordt het vaak te fijn, waardoor je het niet meer proeft.

De smaak verandert

Als je knoflook perst, verandert-ie van smaak. Hij wordt agressiever van smaak en zal ook scherper zijn. Dit kan natuurlijk de bedoeling zijn, maar vaak is juist de zachte smaak ervan precies wat mensen willen.

Het verbrandt snel

Als knoflook geperst wordt, zal hij in de pan heel snel verbranden. De structuur is zo fijn dat het geen kans maakt tegen de kracht van de hete olie. Wanneer de stukjes iets groter zijn, zul je zien dat je de knoflook langer de tijd kunt geven om de smaak ook daadwerkelijk af te geven.

Opslag

Een knoflookpers kan maar gebruikt worden voor één doel en daarmee is het een onnodig product dat toch ruimte inneemt in je -toch al krappe- keuken. Je kunt beter investeren in apparaten en producten die meer kunnen dan een ding en laten we eerlijk zijn… scheelt het nou echt tijd? Nee.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.