Good to know: zo verwijder je de pit uit een avocado zonder mes

Zo voorkom je vervelende wonden.

Lees ook

Een paar maanden geleden bleek dat er steeds meer mensen met 'avocadoletsel' in het ziekenhuis belandden. Hartstikke gevaarlijk dus, om de pit van de avocado met een mes te verwijderen. Maarre, hoe doe je dit dan zonder mes? Wij vonden een hack die je leven niet alleen wat veiliger maakt, maar ook een stuk makkelijker.

Geen mes nodig

Als je ooit een avocado hebt gesneden, weet je dat dit nog niet zo makkelijk is. Met de helft van een avocado in de ene hand en een mes in de ander ga je strijdlustig te werk om de pit te verwijderen. Vooral als de avocado nog niet helemaal rijp is, is dit best een lastig klusje. Je schiet dan ook héél makkelijk uit met je mes. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom hebben we uitgezocht hoe je een avocadopit kunt verwijderen zónder mes.

Lifehack

TikTok (hoe kan het ook anders) heeft weer een enorm handige hack gevonden. Een gebruiker kwam namelijk tot de conclusie dat je alleen maar je vingers nodig hebt om de pit van een avocado eruit te halen. Ja, echt! Doe het als volgt: snijd de avocado voorzichtig doormidden. Ja, alleen hiervoor heb je even je mes nodig. Zet vervolgens je wijs- en middelvinger om de pit heen. Druk de pit met je duim van onderaf uit de vrucht et voilà, klaar is Kees! Het is eigenlijk heel simpel. De TikTokker deelt de hack voor de gemakkelijkheid ook op Instagram. Bekijk het in onderstaande video.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook