Jennifer Lopez openhartig over lichaam: ‘Ik kreeg zo vaak te horen dat er kilo’s af moesten’

"Curvy zijn was iets wat we thuis vierden"

Lees ook

Droomvrouw Jennifer Lopez has it all. Wat de 51-jarige beauty doet om in lekker in haar vel te zitten? Lees mee.

Body

Ze heeft een lichaam waar je u tegen zegt, al was niet iedereen het daar altijd mee eens. “Ik ben altijd curvy geweest en heb in ’t verleden zo vaak gehoord: ‘Je moet kilo’s kwijt.’ Of: ‘Je zou dit en dat moeten doen.’ Ik heb me daar nooit iets van aangetrokken. Mijn moeder en mijn oma leerden me al op jonge leeftijd dat dit nu eenmaal is hoe we eruitzien en dat we daar happy mee mogen zijn. Curvy zijn was iets wat we thuis vierden, en zo leerde ik op jonge leeftijd al om van mijn lichaam te houden, welke shape het ook heeft.”

Work-out regime

Wie echter denkt dat dit lichaam haar aan is komen waaien, heeft het mis. “Ik eet gezond en ik sport veel. Dit lichaam is hard werken, daar ga ik geen geheim van maken. Ik doe een mix van cardio en kracht, veel circuittraining, maar ik vind het ook lekker om buiten actief bezig te zijn.” Qua voeding probeert ze zo veel mogelijk vegan te eten met veel groene groenten. “Ik drink geen alcohol en koffie, en ik snack niet. Dan neem ik liever een eiwitshake, die zorgt ervoor dat ik langer vol zit en het is de perfecte brandstof voor mijn spieren.”

Motivatie

Ondanks dat ze niet altijd in the mood is om te sporten, geeft ze zichzelf toch een schop onder haar kont. “Het liefst sport ik elke dag; ik sla zelden een work-out over. Soms voel ik me niet zo goed, maar toch dwing ik mezelf dan om naar de gym te gaan. Als ik daarna thuiskom, ben ik helemaal opgepept en voel ik me fantastisch over mezelf. Een fit lijf bouw je niet met smoesjes.”

Sportgeheim

Hebben wij even geluk: Jennifer deelt ook haar sportgeheim. “Ik moest leren paaldansen voor de film Hustlers en ontdekte dat dit zoveel doet voor je lichaam, omdat je bijna elke spiergroep gebruikt; vooral als je op je kop hangt. Ook dans ik graag ter afwisseling van een work-out-sessie. Je gebruikt daarbij niet alleen je hele lichaam, maar er komt ook endorfine vrij, wat goed is voor je humeur en je zelfvertrouwen.”

Bron: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook