Wait, what!? Dit is de geheime functie van de lade onder je oven

Wow!

Lees ook

Soms duiken er van die hacks op waarvan je denkt: waarom wist ik dit niet eerder!? Zo ook deze tip, over de lade onder je oven. Want die heeft een hele handige functie!

Geheime lade

Sommige ovens hebben een extra lade onder de oven die we maar al te graag volproppen met pannen en ander keukenmateriaal. Hoewel dit een handige plek is om je spullen in te bewaren, is dit niet de oorspronkelijke functie van de lade. De kleine ruimte heeft namelijk de functie om het eten warm te houden nadat het uit de oven komt. Wanneer je je oven gebruikt, wordt de lade namelijk warm en kun je hier prima een bord met eten in bewaren. Perfect voor als de rest van het gerecht nog niet klaar is, bijvoorbeeld.

Servies

Niet alleen voor gerechten is de geheime ruimte onder je oven ideaal. Het is namelijk ook te gebruiken om je servies in op te warmen. Een koud bord kan er namelijk voor zorgen dat het gerecht ook snel koud wordt. En een warme mok zorgt er ook weer voor dat je koffie warm blijft. Een handige functie, als je het ons vraagt!

Zelf toevoegen

Heeft jouw oven geen lade, maar wil je dit wel hebben? Gelukkig is het ook mogelijk om er een los te bestellen en zelf onder je oven te monteren. Ideaal voor wanneer je een ingebouwde oven hebt of jouw vrijstaande oven geen lade heeft.

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook