Fajah Lourens blij met borstverkleining: ‘Ik voel me mooi en vrouwelijk zonder’

"Ik heb geen borsten meer nodig om gezien te worden", aldus Fajah.

Lees ook

Vorig jaar besloot Fajah Lourens haar borstimplantaten te laten verwijderen. Niet een operatie waar ze op zat te wachten, wel eentje waar ze nu heel dankbaar voor is.

Niet gezien

De presentatrice was 21 jaar toen ze haar borsten liet vergroten. Ze denkt dat het voortkwam uit haar jeugd, waarin ze zich niet gezien voelde. “Ik was 16 en ging werken in een strandclub in Amsterdam. Ik stond in zo’n beertub flesjes Breezer te verkopen in mijn string-bikini, met van die kipfilets in mijn topje gepropt. Daar lag de wereld aan mijn voeten. Eigenlijk werd ik dus beloond, omdat ik mijn lichaam liet zien”, vertelt ze aan Flair.

Pamela Anderson

Het zorgde er voor dat Fajah vijf jaar later onder het mes ging. “Pamela Anderson uit Baywatch was in die tijd een rolmodel voor mij, zulke borsten wilde ik ook”, vertelt ze.  Ze heeft er geen moment spijt van gehad en kreeg een rol in Goede Tijdens Slechte Tijden. “Je kon er gewoon niet omheen.”

Spijt

Maar toen ging het mis. In 2016 bleek één van de siliconen lek te zijn. Alle ellende die erbij kwam kijken, zorgde ervoor dat ze spijt kreeg van de borstvergroting. “Daar heb ik echt ontzettend veel spijt van nu ik 33 ben”, vertelde ze destijds bij De Sterren bij Goeiemorgen Lex. “Ik raad het ook iedereen af.”

Lekkende siliconen

Het ging van kwaad tot erger. Vorig jaar kreeg Fajah te horen dat haar siliconen mogelijk kankerverwekkend waren. Uit een MRI-scan bleek dat de implantaten weer lek waren. “Voor de tweede keer in vijf jaar. Ze moesten dus weer worden vervangen. Eigenlijk had ik geen zin om nog een keer een operatie te ondergaan, maar nu moest ik wel”, legt ze uit. Tot haar arts haar vroeg of ze de borsten eigenlijk nog wel wilde. “Tot dat moment had ik er nooit over nagedacht om ze weg te laten halen, maar door dat gesprek begon dat zaadje te kiemen in mijn hoofd.”

Mooi en vrouwelijk

Eind vorig jaar hakte ze de knoop door: de implantaten moesten eruit. Een keuze waar ze nog altijd blij mee is. “Ik ben dat kleine meisje gaan vertellen dat ze mooi is zoals ze is. Ook met haar eigen cupmaat”, vertelde ze eind vorig jaar in een blog. “Ik heb geen borsten meer nodig om gezien te worden. Ik zie mezélf, en voel me mooi en vrouwelijk zonder.”

Bron: AD, RTL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook