Yar or nay? Dit kapsel maakt een enorme comeback

Trend alert!

Lees ook

Als er een kapsel is dat de naam van Pamela Anderson schreeuwt, is het wel de iconische, ietwat rommelige updo. Nog altijd draagt de voormalig Baywatch-ster haar haren zo, maar nu is ze niet meer de enige. Door de drama-miniserie Pamela & Tommy zijn ook de Gen Z’s fan van de haarstijl.

#Pamcore

Oude trends vinden hun weg weer terug, mede mogelijk gemaakt door series over vroeger. De serie Pamela & Tommy, waarbij we het huwelijk van het blonde icoon (Lily James) met drummer Tommy Lee (Sebastian Stan) volgen in de periode dat hun sekstape openbaar werd gemaakt, is daar een goed voorbeeld van. Het rommelige opsteekkapsel van Pamela Anderson lijkt de straten weer te domineren. Met name op TikTok, waarbij #Pamcore ontzettend viraal gaat. Niet alleen TikTokkers gaan massaal aan de slag met hun haar, ook moderne rock-‘n-roll-koppels zijn geïnspireerd, zoals Machine Gun Kelly en Megan Fox, en Travis Barker en Kourtney Kardashian.

Tekst gaat verder onder de foto.

Pamela Anderson

How to

Hoe je de iconische knot zelf maakt? Volgens Barry Lee Moe, die het haar verzorgde van actrice Lily James die Pamela speelt in de serie, heb je hier het volgende voor nodig: klittenbandrollers, een krultang en haarlak. “Ik rolde het haar in een grote klittenbandrol in het midden van het hoofd. Vervolgens heb ik het haar in afwisselende selecties gekruld met de krultang en het bespoten met haarlak. Daarna heb ik alles in een mini-Franse draai gedraaid die hoog en strak op het hoofd werd geplaatst”, legt de haarstylist uit. Alleen nog wat haarspelden om het meer volume te geven, en je bent klaar!

Nieuwe generatie

Dat het iconische opsteekkapsel nu ook populair is bij een nieuwe generatie, maakt Barry dan ook ontzettend blij. “Het is een silhouet dat iedereen flatteert en dat in de loop van de tijd op veel manieren opnieuw is uitgevonden. Invloedrijke, trendsettende modemomenten in de geschiedenis inspireren uiteindelijk altijd de jongere generaties, maar met TikTok kunnen ze op een geheel nieuwe manier geïnspireerd worden.” We gaan het meteen zelf proberen!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress, iStock

Laatste nieuws

Zie ook