Dit betekenen die kleine bultjes rondom je tepels

Aha.

Lees ook

Wanneer vrouwen hun lichaam bestuderen, zijn er altijd wel dingen waar vraagtekens over ontstaan. Toch hoeven we niet overal van te schrikken en horen sommige dingen er gewoon bij. Zo ook de bultjes rondom je tepels.

Klieren

Je hebt je vast weleens afgevraagd wat die kleine bultjes op je tepelhof – het gekleurde gebied rondom je tepel – nou betekenen, maar er simpelweg nooit iets achter gezocht. En dat is helemaal oké, want de bultjes kunnen geen kwaad. De bultjes, die in gezondheidstermen ‘de klieren van Montgomery’ worden genoemd, scheiden een olieachtige substantie af die ontsmettend werkt en ervoor zorgt dat de huid soepel blijft.

Link tool: post not found

Borstvoeding

Bij iedereen zijn de bultjes en de hoeveelheid daarvan verschillend. Ook kunnen de klieren extra opvallend zijn wanneer de tepel gestimuleerd wordt of als je borstvoeding geeft. Over het algemeen hoef je je dus totaal geen zorgen te maken om die bultjes, tenzij ze erg pijnlijk aanvoelen of gaan ontsteken. In dat geval is een bezoekje aan de dokter altijd een optie.

Bron: Health | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook