Expeditie Robinson winnaar Niels Gomperts: ‘Dat hebben ze niet uitgezonden’

Hij geeft een kijkje achter de schermen.

Lees ook

Hij was de winnaar de Expeditie Robinson All Stars-editie: Niels Gomperts. Grazia blikt met hem terug op het avontuur en sprak hem over het gemis van vrienden en familie, gevaarlijke beesten op het eiland en het eten van ratten.

Heimwee

Het winnen van Expeditie Robinson was een kinderdroom die uitkwam. “Toen ik de speluitleg van de finaleproef kreeg, dacht ik: oké, ik moet wel iets heel doms doen, wil ik dit nog verliezen”, aldus Niels. Maar toch had hij het ook zwaar. “Met het gemis van mijn vriendin en mijn zoon, maar ook de honger. Heimwee probeer je daar wel te onderdrukken, maar als iemand anders dan begint over het missen, ga je daar toch in mee.”

Ratten eten

Mayonaise, vlees en suiker: dat wist Niels helaas niet in zijn elf weken op het onbewoonde eiland te vinden. In plaats daarvan moest de Penoza-acteur zelf op zoek naar zijn avondmaal. Wat het gekste is dat hij tijdens zijn expeditie heeft gegeten? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Dat waren twee ratten, die ik had gevangen in een zelfgemaakte val. Helaas hebben ze dat niet uitgezonden”, onthult Niels. “De dag dat ik rat at, had ik ook de eetproef, dus ik zat al best wel in het thema.”

Hoe rat smaakt? Niet heel verkeerd, zo verklapt de acteur. “Het smaakt een beetje naar eekhoorn of doorgebakken konijn. Niet zo mals als kip, eerder een beetje taai”, aldus Niels. “Ik dacht niet meteen: jammie, maar met zout erop was het goed te doen.”

Vuil

Het eerste wat Niels thuis weer at, was kreeft. “Daarna gingen er nog vier toetjes en een burger achteraan, waardoor ik behoorlijk ziek werd”, vertelt hij. Ook douchen deed hij meteen. “Het is schrikwekkend hoeveel vuil er van je af komt; je scrubt eigenlijk gewoon je vieze huid eraf. Mijn haar weer kunnen wassen, was heerlijk. Ik geloof dat ik het wel zeven keer heb gedaan.”

Bron: Grazia | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook