Kijkers woedend na aflevering Expeditie Robinson

"Wat vies en onsportief dit!"

Iedere week wordt er op Twitter even goed nagepraat over Expeditie Robinson: All Stars. Deze week heerst er vooral woede: “Wat vies en onsportief dit!”

Plottwist

Het was gisteravond een verrassende aflevering. Presentatoren Art en Geraldine kwamen met de mededeling dat beide kampen drie deelnemers moesten aanwijzen die van plek moesten ruilen. En dat was even schrikken, want niemand had zin om uit elkaar te gaan. Maar die plottwist was vanochtend niet het gesprek van de dag. Dat was het gedrag van Edith.

Intens

Kamp Zuid verloor de proef en moest iemand naar huis stemmen. Hugo en Carlos kregen beiden drie stemmen, wat betekende dat ze het met een duel tegen elkaar moesten opnemen. De opdracht: balanceer met een mes op je hand, terwijl je arm in een hoek van 90 graden blijft. Wie het het langst volhoudt, mag blijven. Met hun teamgenoten als publiek, gaan ze het zenuwslopende duel aan. Edith moedigt haar maatja Carlos aan, maar doet dat volgens velen nét even een tikkie te intens… “Kijk hij gaat vallen, hij trilt, hij beweegt heel veel, hij gaat nu vallen kijk kijk kijk!” was vanaf de zijlijn te horen.

Onsportief

“Dat je Carlos wil aanmoedigen snap ik. Maar waarom een ander afzeiken? Ik had niet verwacht dat een sportvrouw als Edith zo onsportief zou zijn. Jammer”, luidt het op Twitter. “Ik snap niet dat Edith dit mag doen? Waarom wordt er niet ingegrepen….”, vraagt iemand zich af. Een ander schrijft: “Sorry maar wat Edith hier deed kan écht niet. Ze hadden echt even moeten zeggen dat degenen die keken -en vooral zij- hun mond dicht moesten houden. Ziek oneerlijk.” Hieronder een greep uit de reacties.

Steun

Toch zijn er ook mensen die het voor de sportvrouw opnemen. “Hugo wil Carlos eruit spelen op een vieze manier en nu gaat iedereen zeuren over Edith omdat ze trouw is aan haar kampgenoot?” schrijft iemand verbaasd. Een ander vindt het helemaal niet raar dat ze haar vriend door de proef heen helpt. “Edith steunt haar maatje, op zich logisch dat ze zo praat.”

Hugo moest uiteindelijk het eiland verlaten. Tijdens het napraten in Eilandraad laat ook Hugo weten dat hij vond dat Edith echt te ver ging.

Bron: Twitter | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws