Edith Bosch over Expeditie Robinson: All Stars-deelnemers: ‘Bertie is legendarisch’

'Er was meteen een wederzijds respect'

Samen met vorige halvefinalisten, finalisten en winnaars deed Edith Bosch weer mee aan Expeditie Robinson. Hoewel niemand van haar jaar opnieuw meedeed aan het survivalprogramma, zag Edith dat niet als een nadeel. “Er deden heel veel mensen mee van wie ik hoopte dat ze ook mee zouden doen”, vertelt Edith aan Happy in Shape.

Oud-deelnemers 

Een paar deelnemers die opnieuw meedoen aan Expeditie Robinson staan weer zij aan zij met jaargenoten. Zo deden Ferry Doedens, Krystl Pullens en Kay Nambiar in 2014 mee aan het programma en doen zij alle drie ook dit keer mee. Voor Edith gold dat echter niet en deed niemand uit haar jaar opnieuw mee aan het survivalprogramma.

Maar de voormalig judoka zag toch nog een oude bekende van haar Expeditie-avontuur uit 2013: Geraldine Kemper. Alleen is Geraldine dit keer niet als deelnemer te zien, maar als presentatrice. “Voor de eerste proef echt ging beginnen, zag ik Geraldine opeens. Toen heb ik wel verbinding met haar gemaakt, maar je staat opeens anders tegenover elkaar. Zij presenteert het en jij staat ingepakt met ketting en al te wachten op de eerste proef. Dat was wel even anders”, lacht Edith. 

Toch ziet Edith het niet als een nadeel dat niemand uit haar jaar opnieuw meedoet aan het survivalprogramma. Er zaten namelijk heel veel mensen in de expeditie van wie de voormalig judoka hoopte dat ze mee zouden doen. “Ik wist van tevoren dat het ging om halvefinalisten, finalisten en winnaars. Voordat ik wist wie mee zouden doen, hoopte ik dat Carlos Platier Luna, Bertie Steur en Kay Nambiar van de partij zouden zijn.”

Band kandidaten 

Op Schiphol kwam Edith erachter dat zij alle drie ook mee zouden doen. “Dat was zo leuk. Carlos is natuurlijk ook een judoka geweest, dus in de basis heb ik met hem al meteen meer dan met iemand die dat niet is geweest, omdat je elkaar supergoed aanvoelt.”

“Bertie vind ik gewoon legendarisch. Ze is een onwijze boer en in haar jaar vond ik haar zo cool. Dat heb ik op Schiphol ook meteen tegen haar gezegd.”

“Op Schiphol waren er kandidaten met wie ik meteen een klik had. Ik had met iedereen even een praatje gemaakt en kon het goed met iedereen vinden. Het is fijn om een klik met iemand te hebben, maar dat zegt nog niet heel veel – je weet namelijk niet hoe het spel gaat lopen. Wel had ik sterk het gevoel – omdat iedereen al een keer heeft meegedaan – dat er al meteen een wederzijds respect was: iedereen is al een keer door dezelfde sh*t gegaan. En dat verbindt heel makkelijk.”

Expeditie Robinson is elke donderdag te zien op RTL 4 en Videoland.

Beeld: RTL (Shotbysud)

Laatste nieuws