Long lashes? Op deze natuurlijke manier kun je je wimpers laten groeien

Het proberen waard!

Lees ook

Je wimpers verlengen in de beautysalon is een razendpopulaire behandeling. Er is uiteraard niks mis met je natuurlijke wimpers, maar wil je geld besparen, dan kun je ook zelf zorgen voor langere lashes. Gewoon met behulp van moeder natuur!

Castorolie

Castorolie is ontzettend veelzijdig en kun je blijkbaar ook gebruiken om je wimpers een boost te geven. Veel wetenschappelijk onderzoek is er niet naar gedaan, maar een studie beweert dat de chemische verbindingen in de olie de potentie heeft om haarverlies terug te dringen.

“Het is aangetoond dat castorolie haargroei van de wenkbrauwen en wimpers stimuleert. Het is echter vettig en er zijn ook mensen die er allergisch voor zijn, maar over het algemeen werkt het”, vertelt dermatoloog Anna Guanche over de werking ervan aan Greatist.

Ook dokter Michele Green is overtuigd van de werking van de olie. Ze deelt dat je van castorolie prima zelf een wimperserum kunt maken. Meng daarvoor wat aloë vera met de olie en breng het op je wimpers aan voor het slapengaan. “Deze combinatie stimuleert haargroei en zorgt ervoor dat de wimpers dikker lijken.”

Kokosolie

Op het internet valt ook veel te lezen over de werking van kokosolie op de wimpers. Volgens sommigen zou deze olie helpen bij het krijgen van langere wimpers. Veel onderzoek is daar echter nog niet naar gedaan.

Wél heeft kokosolie een andere, noemenswaardige werking op je wimpers. Uit een studie blijkt namelijk dat de olie haarverlies tegengaat. Hoewel dus niet bekend is of het de haargroei stimuleert, kan het wel helpen om those lush lashes gezond te houden, wat ervoor kan zorgen dat je wimpers er voller uitzien.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook