Jaimie Vaes: ‘Opeens zit je zelf in zo’n relatie’

"Je gaat aan jezelf twijfelen en bent ook bang om alleen te zijn."

Lees ook

De afgelopen jaren waren een rollercoaster voor Jaimie Vaes. Haar toxic relatie met Lil Kleine bereikte een hoogtepunt toen er een filmpje viral ging waarin hij haar hoofd tussen de autodeur klemde en dat was het moment voor Jaimie om voor zichzelf te kiezen. Na een heftige periode gaat het nu weer goed met haar. “Tijd heelt heel veel.”

A matter of time

Het is een gekke tijd geweest, maar het gaat beter met Jaimie. “Ik voel me veel sterker; het klinkt als een cliché, maar tijd heelt gewoon heel veel. Na alles wat er gebeurd is, krijg ik vaak de vraag hoe het met me gaat. Voor het eerst durf ik te antwoorden: ‘Het gaat goed.’ Dat was hiervoor wel even anders”, vertelt ze aan Grazia.

Hoe ze in de situatie is beland dat ze zich niet veilig voelde in haar relatie, weet Jaimie zelf ook niet goed. “Ik ben nooit iemand geweest die in het donker en in negativiteit leefde en toch zat ik er middenin. Het was just a matter of time voordat ik me dat zou realiseren.”

Twijfels en angst

Het internet is het internet en dus had heel Nederland een mening over de situatie. Dat begrijp Jaimie maar al te goed. “Als je er zelf niet emotioneel bij betrokken bent, kun je niks over zo’n situatie zeggen”, legt ze uit. “Ik snap echt wel dat mensen oordelen, als buitenstaander zou ik waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. En opeens zit je zelf in zo’n relatie. Je gaat aan jezelf twijfelen en bent ook bang om alleen te zijn. Pas als je eruit hebt durven stappen en door een hel bent gegaan, besef je dat je beter af bent alleen.”

Ze heeft nu met zichzelf een afspraak gemaakt: “De eerstvolgende keer dat er een red flag is, luister je naar je intuïtie. Die heb te lang genegeerd en dan kom je in een situatie terecht die niet gezond is.”

Zelfliefde

De realityster heeft veel berichten gekregen van mannen en vrouwen die ook in een giftige relatie zaten of nog steeds zitten. “Door mijn verhaal te vertellen hoop ik dat mensen denken: hé, je kunt er dus wel uitstappen, ik ben niet de enige. En dat ze voelen: ik ben dus niet gek, want dat dacht ik zelf ook lange tijd.”

Jaimie weet nu als geen ander dat het echt wel weer goed komt. “Net na de breuk dacht ik wel even: ik wil niet meer. Maar houden van is zoiets moois, dat ik alleen maar kan zeggen: ‘natuurlijk geloof ik nog in de liefde!’ Ik probeer eerst even om helemaal van mezelf te houden en daarna geloof ik echt wel dat er weer iemand op mijn pad komt.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook