Dít eet Jaimie Vaes op een dag

Van een croissantje tot een gemberthee.

Benieuwd wat influencer Jaimie Vaes op een dag eet? Voor Grazia hield ze een week lang, op Ibiza en in Amsterdam, een eetdagboek bij.

Maandag

“Ik start altijd met een glas lauwwarm citroenwater. Tip van mijn moeder. Daarna zwarte koffie, een appel en net als elke dag mijn vitaminepillen. Ik ben met vrienden op Ibiza en lunch bij Trattoria met een burrata met tomaat, tagliatelle met kreeft, glaasje rode wijn en bruiswater. ’s Avonds een klein hapje pasta bij mijn vriendin Estelle. Voor het slapengaan neem ik elke avond gemberthee, zo ook deze week.”

Dinsdag

“Na mijn water en koffie krijg ik van de dochter van Estelle toast met kaas. We lunchen gezellig met z’n allen bij Cala Bonita: mosselen, calamaris, tomatensalade, glaasje sangria en bruiswater. Na een wandeling drink ik op een terrasje Tinto de Verano: rode wijn met lemon. ’s Avonds eet ik bij Roto een vegan burger met jalapeños en bruiswater.”

Woensdag

“Ik ontbijt op het vliegveld met een croissantje en verse jus. Tijdens de tussenstop in Madrid drink ik koffie, water en ik eet een appel. Eenmaal thuis in Amsterdam bestel ik groene curry met kip, viskoekjes en papaya-salade. Samen met ons zoontje Lío plof ik op de bank. Ik eet wat zoute popcorn en drink gemberthee.”

Donderdag

“Na water en koffie drink ik een goedgevulde green juice met broccoli, ananas, gember, citroen en selderij. In de woonkamer doe ik bil- en buikspieroefeningen. Lío doet gezellig mee. Als lunch bestel ik vegan gadogado en vegan shoarma. ’s Avonds genieten we met vrienden van onze lasagne, waarvan Jorik de bechamelsaus zelf maakt. Ik drink een glaasje rode wijn.”

Vrijdag

“Na mijn water, koffie en bietensap, eet ik een appel. Tijdens mijn wandeling met Lío haal ik groentesap en een broodje spicy tuna. ’s Avonds eet ik bij een vriendje en genieten we van een Griekse maaltijdbox: bietensalade, lam, aubergine en wat glaasjes rode wijn.”

Zaterdag

“Ik maak scrambled eggs voor het hele gezin en verse wortel-gembersap. Voor de lunch bestel ik linzensoep en soep met oker: Surinaamse superfood. ’s Avonds maak ik pasta met huisgemaakte tomatensaus met véél knoflook en drink een rood wijntje. Lío eet gezellig mee. Vaak kook ik voor hem apart, zodat hij op tijd en wij later eten.”

Zondag

“Ontbijt: fruitsalade en koffie. Ik lunch met Turkse pizza en linzensoep. ’s Avonds eet ik samen met een vriendje huisgemaakte curry met jasmijnrijst. Daarna gemberthee en suikervrije dropjes. Vroeger snoepte ik meer, nu maak je me blij met een kaasplankje.”

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige en diëtist Desiré van der Kruk van Jouwfoodplan.nl en Gezondeten.nl: “Jaimie’s voedingspatroon is gevarieerd met een goede balans tussen gezond en lekker. Ik zie alleen weinig volkoren, granen, noten en zaden, waardoor haar eetpatroon laag is in calcium, B-vitamines en ijzer. Daarbij is geen ontbijt prima als je de hele dag genoeg binnenkrijgt. Dit is bij Jaimie niet het geval. Ze kan dit oplossen door als tussendoortje een schaaltje magere kwark met havermout en noten te eten. Verder eet Jaimie veel groente. Sapjes zijn prima voor af en toe: het verzadigt minder en in de sapjes zit snelle suikers. Doordat ze vaak eten bestelt, is de inname van zout aan de hoge kant. En voor haar gezondheid is minder alcohol gewenst.”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws