Lizzo over geaccepteerd worden zoals ze is

Hear, hear!

Lees ook

Haar langverwachte album Special is dan eindelijk uit! Lizzo nam onlangs dan ook de tijd om de nummers op haar album te bespreken. Zo vertelde ze ook de betekenis achter haar nummer If You Love Me

Populariteit

Lizzo is niet alleen een getalenteerd artiest, maar ze is ook populair omdat ze mensen middels haar liedjes krachtig laat voelen en ze meer zelfvertrouwen geeft. En met haar nieuwe album hoopt ze dat ze diezelfde energie terugkrijgt van haar fans. In een interview met Zane Lowe voor zijn podcast Apple Music vertelt ze meer over haar boodschap aan haar fans én haters. “Accepteer me gewoon volledig.”

De zangeres vervolgt dat haar nummer If You Love Me daar dan ook over gaat. “Als je van me houdt, hou je van alles aan me”, vertelde Lizzo daarover. Ze vervolgt dat ze hoopt dat mensen elk aspect van haar accepteren. “Als je van me houdt, hou je ook van het feit dat ik er zo uitzie. Als je van mijn muziek houdt, hou je ook van mijn lichaam.”

Liefde

Lizzo vervolgt dat ze heel dankbaar is dat haar fans haar zoveel liefde geven, en dat ze hoopt zij anderen in hun omgeving ook op die manier behandelen. “Vaak staan er mensen (tijdens een optreden, red) in het publiek die niet op mij lijken”, gaat ze verder. “Ik heb veel momenten gehad waarop ik dacht: ‘Je steunt me. Je steunt een grote, zwarte vrouw op het podium. Je hebt een ticket voor mijn concert gekocht, en daar bedank ik je voor. Je bent in mijn wereld, en ik wil dat je deze energie behoudt.”

“Als je van mij kan houden, kun je dikke, zwarte vrouwen en mensen met respect behandelen. Iets wat volgens mij niet heel vaak gebeurt”, liet ze weten. “Ik wil niet de kenmerkende, dikke vrouw zijn die het respect krijgt. Ik wil mezelf in een positie kunnen plaatsen waarin ik een verschil kan maken voor anderen. Dat mensen die op mij lijken het gemakkelijker krijgen.”

Kritiek

Het is niet de eerste keer dat Lizzo zich uitspreekt over topics als body image. Zo vertelde ze onlangs aan People dat ook zij echt nog weleens onzeker is, maar dat ze vooral blij is met haar lichaam. “Ik vind dat ik een heel mooi lichaam heb. Ik ben een body icon, en ik omarm dat elke dag steeds meer.”

“Het is misschien niet iemands ideale lichaamstype, net zoals Kim Kardashian niet iemands ideaal is. Maar zij is een body icon en heeft een modern-day beauty standard gecreëerd.” Lizzo voegt hieraan toe dat ze in haar kracht stapt om zelf ook een beauty standard te creëren.

Hoewel Lizzo van zich af kan bijten als iemand haar bekritiseert om haar looks, gaf ze toe dat het behoorlijk vermoeiend is als mensen er continu over beginnen: “Oké, we weten allemaal dat ik dik ben”, deelt de rapper. “Ik weet dat ik dik ben. En dat maakt me niks uit. Ik vind mezelf mooi en ik ben gezond. Dus kunnen we nu verdergaan?” Hear, hear!

Bron: Shape | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook