Dit is de leeftijd waarop mensen het vaakst vreemdgaan

Deze zag je waarschijnlijk niét aankomen.

Of je nu al jaren met iemand samen bent of slechts een aantal maanden: de mogelijkheid bestaat altijd dat een van de partners vreemdgaat – ook al is-ie nihil. Het is iets wat voor niemand leuk is maar helaas komt het in iedere leeftijdscategorie voor. Maar wie zich er het meeste schuldig aan maakt?

Midlifecrisis

Helaas maar waar: vreemdgaan komt vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. Uit onderzoek van Durex blijkt dat 31 procent van de Nederlanders weleens een scheve schaats heeft gereden. Amerikaanse onderzoekers deden dieper onderzoek (sinds 1991) en kwamen tot de ontdekking dat vooral 55-plussers zich er schuldig aan maakten. Mensen die geboren zijn tussen 1940 en 1959 zouden het vaakst vreemdgaan, volgens de onderzoekers mogelijk door de midlifecrisis.

Toegenomen

Terwijl je met de komst van Tinder en Happn misschien zou denken dat jongeren vaker vreemdgaan, blijkt dus niets minder waar. Sinds 2000 zou deze leeftijdsgroep minder vreemdgaan, terwijl het percentage onder ouderen alleen maar toegenomen is. Wie had dat gedacht?

Bron: Styletoday | Beeld: iStock

Laatste nieuws