5 Dingen die je als eerste uit je dieet moet schrappen volgens diëtisten

Vooral nummer 5 is echt een no-go.

Lees ook

Als je wil afvallen of gezonder wil leven, zul je een aantal dingen in je dieet moeten aanpassen. Diëtisten weten hier wel raad mee. Aan Men’s Health UK onthulden ze welke dingen ze aanraden om als eerste uit je dieet te schrappen. En eigenlijk is dat best logisch. 

1. Gezoete drankjes, zoals frisdrank
Frisdranken zitten bomvol suikers en zijn daarnaast relatief makkelijk te verwijderen uit ieder dieet. Alles daarover lees je hier.

2. Gesuikerde ontbijtgranen
Dit zullen diëtisten je altijd gelijk afraden. Je bloedsuikerspiegel schiet aan het begin van de dag gelijk omhoog, waardoor je de rest van de dag meer een hongergevoel zult hebben en dus ook meer gaat eten. Kijk goed op de verpakking van je ontbijtgranen, want ook in de meeste soorten cruesli zit suiker verstopt.

3. Bewerkt vlees
Bewerkt vlees zoals worstjes, bacon en andere vleeswaren voor op brood zijn volgens onderzoek van de Harvard Universiteit erg schadelijk voor de gezondheid. Het zou op de langere termijn voor een verhoogd risico kunnen zorgen op hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs kanker.

4. Ingrediënten die je niet kunt uitspreken
Geen idee wat er op de achterkant van het pakje staat? Zet het dan maar weer terug, want dat is vaak geen goed teken. Het kan dan betekenen dat er kleur- en smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Dit is niet goed voor de gezondheid en daarom kun je er het best zo min mogelijk van eten.

5. Transvetten
Transvetten zijn nog slechter voor de gezondheid dan verzadigde vetten. Transvetten geven een verhoogd risico op slechte cholesterol en kan lijden tot hart- en vaatziekten. Deze vetten komen voor in dierlijke, geharde vetten en zitten in veel soorten koek, gebak, magnetronmaaltijden en snacks.

Bron: Men’s Health UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook