Dit is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Niet altijd even duidelijk...

De pepernoten (of kruidnoten?) liggen alweer enige tijd in de schappen. Maar elk jaar is er weer verwarring over deze lekkernij. De naam van het snoepgoed is bij veel Nederlanders een discussiepuntje. Zijn het nou pepernoten of kruidnoten? Wij hebben het antwoord voor je.

Verwarrend

Wanneer we het hebben over pepernoten, bedoelen we de halfronde bolletjes die altijd worden uitgedeeld tijdens de intocht van Sinterklaas. Maar eigenlijk heb je het je hele leven al over iets anders dan het strooigoed dat je bedoelt. Wat jij namelijk een pepernoot noemt, is eigenlijk een kruidnoot.

Link tool: post not found

Dit zijn dus kruidnoten:

En dit zijn pepernoten:

Verschil

Een kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en is gekruid met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. Met af en toe een laagje chocolade. Pepernoten zijn een compleet andere lekkernij. Die zijn gemaakt van roggemeel en hebben een soort onregelmatige dobbelsteenvorm. Dit snoepgoed is zacht en chewy en gezoet met honing en gekruid met anijs.

Heb jij het al die tijd ook verkeerd gezegd? Maak je geen zorgen, de meerderheid maakt zich er schuldig aan. Zelfs Google heeft het fout! Google maar eens ‘pepernoten’. Dan verschijnen er gewoon kruidnoten in beeld. Tja, niet zo gek dan dat er al die tijd verwarring over is geweest.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws