Team Jumbo-Visma en AGU slaan opnieuw handen ineen tijdens Tour des Femmes

Ook dit jaar wordt er weer in speciaal ontworpen vrouwenfietskleding gefietst.

De Tour De France Femmes staat voor de deur en dat betekent dat we ons weer kunnen gaan opmaken voor een spannende race waarin we onder meer een aantal Nederlandse toppers zullen zien. Zij fietsen – ook dit jaar weer – in speciaal ontworpen vrouwenfietskleding. Nicolette Herberich, Product Developer Bikewear AGU, vertelt alles over de vrouwspecifieke wielrenkleding.

Tour des Femmes

De Tour France Des Femmes gaat op 23 juli van start in Clermont-Ferrand en zal eindigen in Pau. De afgelopen jaren hebben wielrensters Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos zeker laten zien dat wielrennen niet enkel een mannensport is. Steeds meer vrouwen stappen op de racefiets of mountainbike. En daarom wordt vrouwenfietskleding ook steeds populairder. Bij AGU weten ze als geen ander waarom het belangrijk is dat er voor vrouwen een speciale uitrusting nodig is. “Vrouwen hebben een heel ander lichaam dan mannen, dus om kleding comfortabel te laten zitten is het belangrijk dat de pasvorm vrouwspecifiek is”, zegt Nicolette Herberich, Product Developer Bikewear AGU.

Het belang

Het grootste verschil tussen mannen- en vrouwenfietskleding is volgens Nicolette dus de pasvorm, verder blijft de gehele uitrusting vrijwel hetzelfde. “De functionaliteit staat voorop en de functionele kleding proberen wij een zo smaakvol mogelijke look te geven.”

Die smaakvolle look is ook zeker terug te zien in het tenue dat voor Team Jumbo-Visma is ontworpen. Team Jumbo-Visma-renners mogen tijdens de Tour de France niet hun gewoonlijke tenue dragen, omdat deze te veel lijkt op de gele leiderstrui. Daarom dragen zij elk jaar een ander jersey dat speciaal is ontworpen voor de Tour de France van dat jaar. Dit jaar is dat The Vélodrome. Het speciale ontwerp is gebaseerd op de kracht van dromen. Een bijzonder shirt, waarop een sterrenhemel vol dromen te zien is. Als geen ander weet de damesploeg van Team Jumbo-Visma hoe een stevig geloof in een droom tot grootse prestaties kan leiden. Na hun deelname aan de Tour de France in 2022 hoopt het team dit jaar nieuwe generaties te inspireren hun eigen dromen na te jagen.

De vrouwen van Team Jumbo-Visma hebben achter de schermen ook meegewerkt aan het nieuwe tenue, vertelt Nicolette. “Veel items zijn door hen getest voordat ze bij ons in de collectie worden opgenomen en een aantal collectie-items zijn identiek aan hetgeen de Jumbo-Visma vrouwen dragen tijdens trainingen en wedstrijden.” Zo heeft AGU de Aero Jersey en Aero Bibtights in de collectie. Deze zijn volledig gebaseerd op de kleding die de Jumbo-Visma-renners dragen voor trainingen en wedstrijden en is dus ook in samenwerking met hen ontwikkeld.

Getest

Daarnaast wordt alle kleding dat AGU ontwikkelt door een groot team van collega’s doorgepast, getest en wordt er zelfs meegefietst. “Elk lichaam is anders en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren dus het is heel belangrijk om deze feedback van verschillende dames (en heren) te ontvangen.” Zo probeert AGU een zo universeel en comfortabel mogelijke outfit te maken.

Tot slot vertelt Nicolette nog waar je als consument op moet letten wanneer je fietskleding aan wilt schaffen. “Het moet voor jou comfortabel zitten. Daarnaast is de functionaliteit van de stoffen erg belangrijk”, legt ze uit. “Wij hebben kleding voor elk weerstype, dus het is goed om zelf te bedenken wanneer je fietst en wat dan belangrijk is voor jou, voordat je een keuze maakt. Ook zijn veiligheid en zichtbaarheid belangrijke punten om mee te nemen tijdens de aanschaf, ook hiervoor hebben we bij AGU genoeg opties.”

Tevens is de kleding van AGU van goede kwaliteit en dus een goede investering. “We gebruiken alleen hoogwaardige materialen dus ook bij intensief gebruik kan de kleding jaren worden gedragen.” Aha!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met AGU.

Bron en beeld: AGU

Laatste nieuws