IJs te hard om te scheppen? Zo laat je het op de juiste manier zachter worden

Een goede voorbereiding is het halve werk!

De zon schijnt en de temperaturen stijgen, kortom: de zomer is in aantocht. En dat betekent twéé dingen: rokjes mogen weer gedragen worden zonder panty en ijsjes mogen weer gegeten worden. Wanneer je je ijsvoorraad uit de vriezer wil plunderen, moet je vaak even geduld hebben voordat die lekkere bak met Ben & Jerry’s zacht genoeg is om te eten. Gelukkig hebben we hier een handig trucje voor.

Koelkast

Wanneer je ijs hebt gekocht, moet-ie altijd nog een beetje zachter worden voordat je die bak te lijf kunt gaan met een lepel. Je kunt met alle kracht die je in je hebt proberen om er een stuk uit te scheppen met een lepel, maar vaak levert dit slechts zere handen en een kromme lepel op. Hoe kun je er dan het beste voor zorgen dat je ijs zacht wordt? Dat is simpel. Zet het ijs een half uurtje in de koelkast voordat je het wilt eten. De temperatuur zal hierdoor iets gedaald zijn en als het goed is, is het ijs nu goed schepbaar. Even geduld dus en dan smullen maar!

Ander trucje

Een ander trucje die we ook nog wel eens willen toepassen is de bak ijs of je lepel eerst even onder een warme kraan te houden. Dit kun je beter niet doen. Wanneer je de bak ijs onder de warme kraan houdt, is de kans groot dat het ijs te snel smelt en dit wil je natuurlijk ook niet. Ook kun je hierdoor ijskristallen krijgen wanneer je de bak weer terug in de vriezer legt.

Bron: Culy, Beautify | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws