Aha! Zo verbetert sporten je concentratievermogen

Je workout tijdens een drukke werkweek overslaan is helemaal geen goed idee.

Sporten is goed voor je, je komt er van tot rust en het houdt je gezond. Maar wist je dat sporten ook enorm effectief is voor je brein? Zo kan het je concentratievermogen een flinke boost geven. Nóg een reden om je in je sporttenue te hijsen!

Concentratievermogen verbeteren door te sporten

Dat sport en beweging een must zijn om je lijf gezond te houden, weten we inmiddels wel. Maar wist je dat het ook erg bevorderlijk is voor je hersenen? Verschillende onderdelen ervan zijn namelijk afhankelijk van een goede doorbloeding – van hersencellen tot hersenbanen en de gebieden er omheen. Hier wordt zuurstof naartoe vervoert dankzij onze slagaders. Beweging maakt dat je hersenen meer bloed ontvangen en daardoor ook meer zuurstof en voedingsstoffen. En wat blijkt? Dit zijn dé ingrediënten die je focus onwijs versterken! Ook zorgt het ervoor dat je hart – die je eigenlijk kunt zien als een soort pomp van het brein – beter gaat functioneren. Win-win, nietwaar?

Andere voordelen voor je brein

En dat is niet de enige reden waarom sporten bevorderlijk is voor je brein. Zo kan het er ook voor zorgen dat je beter kunt multitasken. Tijdens het sporten train je namelijk niet alleen je lichaam, maar er worden ook signalen aan je hersenen afgegeven om scherp en actief te blijven. Deze verhoogde zuurstoftoevoer geeft je meer energie en verbetert je geheugen en leervermogen. Ben je dus ietwat vermoeid? Dan is het juist een goed idee om te bewegen! En last but not least: door te sporten wordt de afgifte van het gelukshormoon serotonine bevordert. Dit stofje maakt dat je je gelukkiger voelt. Oeps… daar gaat je excuus om tijdens een drukke en stressvolle werkweek je sportsessie te skippen.

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock

 

Laatste nieuws