Aha! Met dit trucje blijft je deodorant écht 24 uur hangen

Ideaal!

Als je deodorant op spuit, wil je eigenlijk dat die zo lang mogelijk werkt. Toch betrap je jezelf er al gauw op dat je meerdere keren per dag opnieuw moet spuiten. Echter, er is een trucje waarmee je deodorant wél 24 uur op blijft!

24- of 48 uur werkende deodorants

Volgens onderzoek van BBC Science Focus bevat de formule van deodorants die een langdurige werking beloven, extra ingrediënten. Deze specifieke ingrediënten zijn bedoeld om het product langer actief te houden in het bestrijden van zweet en het verminderen van geurtjes. Helaas is het meestal niet zo dat deze deodorants je ook écht 24 tot 48 uur vrij van zweet houden. Om met deze cijfers te mogen adverteren, hoeft een deodorant er maar voor te zorgen dat je 20% minder zweet.

Gelukkig bestaat er een handige life hack die er wel degelijk voor zorgt dat je deodorant langer werkt!

Tip!

Het klinkt misschien raar, maar breng je deodorant ’s avonds aan in plaats van ’s ochtends. De reden hiervoor is dat je zweetklieren in de ochtend heel actief zijn. Voel maar eens onder je oksels als je net wakker bent ’s ochtends. Deze actieve zweetklieren zorgen ervoor dat de deodorant die je opspuit, minder goed opgenomen kan worden. Dit zorgt er weer voor dat de deodorant minder lang effectief blijft. Aan dit advies moeten we wel een kleine disclaimer toevoegen: deze truc werkt alleen bij het gebruik van deodorants die anti-transpiratiemiddelen bevatten.

Verder is het verstandig om om de zoveel tijd van deodorant te wisselen. Het kan namelijk voorkomen dat je lichaam immuun wordt voor de werkende stoffen in de deodorant die je al een tijd gebruikt.

Bron: Flair, Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws