Welke sneakers zijn het beste voor welk seizoen?

Aha!

Sneakers worden al een hele tijd niet meer alleen gedragen tijdens het sporten. Ze zijn uitgegroeid tot een item dat onderdeel is van de garderobe van de meeste mensen. Je kunt sneakers het hele jaar door dragen, ongeacht het seizoen. En ook voor het buitensporten kunnen deze natuurlijk worden ingezet. We vertellen je er natuurlijk graag meer over. 

Lente: wit of juist kleurrijk

De lente is een seizoen van vernieuwing en frisheid, en je sneakerkeuze (neem zeker eens een kijkje naar de sneakers van Slick Sneakers) zou dat moeten weerspiegelen. Witte sneakers zijn een klassieke keuze voor de lente en deze zijn bovendien goed te combineren met allerlei outfits, van jeans tot jurkjes. Een andere optie zijn pastelkleurige sneakers, zoals zachtroze, lichtblauw of mintgroen. Sneakers met een luchtige stof zoals canvas zijn ook ideaal voor dit seizoen, omdat ze je voeten koel en comfortabel houden. 

Zomer: luchtig en comfortabel

In de zomer draait alles om comfort en verkoeling. Het is belangrijk om sneakers te kiezen die je voeten laten ademen en je koel houden, vooral op warme dagen. Een populaire keuze voor de zomer is de espadrille sneaker. Deze hebben een jute zool en een bovenwerk van lichtgewicht canvas, wat zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Daarnaast zijn lage sneakers met geperforeerd leer of mesh-panelen een uitstekende keuze. Deze materialen zorgen ervoor dat lucht gemakkelijk door de schoen kan stromen, waardoor je voeten fris en droog blijven. Felle kleuren zoals geel, oranje en turquoise passen goed bij dit seizoen.  

Herfst: warm, droog en met grip

Met de komst van de herfst verandert het weer en worden de dagen korter en kouder. Dit is het moment om te investeren in sneakers die je voeten warm en drooghouden. Een goede keuze voor de herfst is een paar sneakers met een waterdicht bovenwerk. Denk qua kleur aan bruin, olijfgroen en bordeauxrood. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de zool van je sneakers. Een stevige rubberen zool met een goed profiel biedt grip op natte en gladde ondergronden, zoals bladeren en modderige paden. 

Winter: warm en donker

Gevoerde sneakers met een isolerend materiaal, zoals nepbont, zijn ideaal voor de winter. Ze bieden extra warmte tijdens koude dagen. Daarnaast zijn hoge sneakers, ook wel bekend als winterboots, een goede keuze. Zorg ervoor dat de zool antislip is om uitglijden op ijs en sneeuw te voorkomen. Wat kleuren betreft, kun je in de winter kiezen voor donkere tinten zoals zwart, donkerblauw of grijs.  

Beeld: Pexels

Laatste nieuws